اوپنهایمر، پدر بمب اتم

اوپنهایمر
درباره این قسمت:

اولین ساعات بامداد روز ۱۶ ژوئیه ۱۹۴۵ بود و رابرت اوپنهایمر در مرکز کنترل، در پناهگاهی بتونی در انتظار لحظه‌ای بود که دنیا را برای همیشه تغییر می‌داد. حدود ۱۰ کیلومتر آن طرف‌تر در شنزارهای صحرای جورنادا دل موئرتو در ایالت نیومکزیکو اولین آزمایش بمب هسته‌ای جهان با اسم رمز «ترینیتی» در حال انجام بود.

اوپنهایمر تجسم فرسودگی عصبی بود. او همیشه لاغر و ترکه‌ای بود اما بعد از سه سال مدیریت «پروژه Y» -شاخه علمی پروژه منهتن برای طراحی و ساخت بمب- وزنش به ۵۲ کیلوگرم رسیده بود. با ۱۷۸ سانتی‌متر قد، تنها پوست و استخوانی از او مانده بود. چهار ساعت در روز می‌خوابید و اضطراب و سرفه‌های دود سیگار او را بی‌خواب کرده بود.

آن روز در سال ۱۹۴۵ یکی از حساس‌ترین و حیاتی‌ترین برهه‌های زندگی اوپنهایمر بود که کای بِرد و مارتین جی شروین در کتاب زندگی‌نامه‌‌ او با نام «پرومته آمریکایی» توصیف کرده‌اند. این کتاب مبنای فیلم «اوپنهایمر» ساخته کریستوفر نولان است.

پیشنهاد پادکست به دیگران:

در پروژه منهتن که برای ساخت بمب اتم بود دانشمندان و فیزیکدانان زیادی کار میکردن که یکی از اونها اوپنهایمر بود و شاید بشه گفت مهمترینشون، دانشمندی که شهرت زیادی داشت و در فیزیک نبوغ بسیار بالایی از خودش نشون داده بود و به نوعی شاید بشه او را طراح اصلی بمب اتم دونست، به خاطر همین بود که اصلا بهش لقب پدر بمب اتم رو دادن. اوپنهایمر جدا از جایگاه بالای علمیش شخصیت خاصی هم داشته که دونستن داستان زندگیش رو جذابتر میکنه، ما در این ویدیو از راوکست، اوپنهایمر را از بچگی و زمانی که در یازده سالگی اولین مقاله علمیش رو نوشت دنبال کردیم، به زندگی شخصیش پرداختیم، نقشش رو در پروژه منهتن و ساخت بمب اتم بررسی کردیم و به ماجرای پر حرف و حدیث ارتباطش با شوروی و اتهام خیانتش به آمریکا پرداختیم. با ما همراه باشید تا بیشتر با این شخصیت جذاب آشنا بشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خواندنی‌ها:
مطالب تکمیلی بیشتر در:

اینستاگرام راوکست
ravcast@

یوتیوب راوکست
ravcast@

پرطرفدارترین اپیزودها